Sparegris Ørland Sparebank

Fondssparing

For deg som planlegger å spare lenge.

SPARING I FOND kan være et godt alternativ til sparekonto, spesielt om man tenker langsiktig.  Det kan gi høyere avkastning, men har også en høyere risiko.

Start fondssparing

Sparing i aksjefond er å plassere pengene i mange aksjer samtidig, sammen med andre sparere. Dette minimerer risikoen i forhold til å handle enkeltaksjer. I tillegg har alle fond en profesjonell forvalter til å styre investeringene. Dette gjør at du ikke trenger mye forkunnskaper eller å holde deg oppdatert på hva som skjer på børsen og i markedet.

Sparing i fond bør være langsiktig. Har du en lang horisont på sparepengene vil fond historisk sett gi en høyere verdistigning på pengene enn i vanlig bankkonto.

Vi tilbyr kjøp og salg av verdipapirfond gjennom Norne Securities. Der kan du velge blant mange fond fra ett utvalgt av kjente forvaltere som DNB Asset Management, Eika Kapitalforvaltning, Holberg Fondene, Odin Forvaltning og SKAGEN.

Se hvordan det gikk med Norne Securites sine fond

Prøv vår Sparekalkulator

Rådgivere sparing Ørland Sparebank

Bli med oss til Norne

Norne Securities er vår nye leverandør av aksjehandel og fondssparing. De er særlig opptatt av bærekraftige investeringer, og oppnår gode resultater for sine kunder. Som kunde får du også andre gode fordeler ved å flytte sparingen din hit: kostnadsfri og enkel overføring, alle produkter samlet på et sted og behold din faste rådgiver hos Ørland Sparebank.

Aksjesparekonto

Alle som sparer i fond bør opprette en aksjesparekonto. Det gir mer fleksibilitet og du utsetter skatten til når du faktisk skal ta ut hele eller deler av gevinsten.

Individuell pensjonssparing

Sparing til pensjon med skattefordel. På linje med ASK er dette også en nyhet og gavepakke fra regjeringen til fondssparere som kom i 2017. Spar inntil 40.000 kr i året og få 22 % i fradrag på skatten. Alt du sparer i IPS er unntatt formueskatt, og du betaler ikke skatt på gevinsten før du tar ut pengene. Utbetaling skjer ved fylte 62 år og strekker seg til du er minst 80 år.  (NB. Du betaler alminnelig inntektskatt på alt, for tiden 22 %, gjelder både innsatt beløp og gevinst.)
bilde av Karl Kristian Dahl

Vi hjelper deg med gode valg for fremtiden

Vi har kompetente rådgivere i banken som gjerne hjelper deg med ditt sparebehov. Kontakt oss for et uforpliktende møte.