Grønn bakgrunn

Flytte for deg selv? Hvilke forsikringer trenger du?

Det å flytte ut fra barndomshjemmet er en ny og spennende tilværelse. Når du skal bo for deg selv er det på tide å få noen voksenpoeng.

Og alle vet at noe av det mest voksne som finnes er forsikring.


Men forsikring er jo ikke noe for meg, kan du kanskje tenke. Det å bruke penger på noe som kanskje ikke skjer er jo som å kaste dem ut av vinduet?

Det å ordne med forsikringer er noe av det smarteste du kan gjøre. Det gjør at du er dekket for uforutsette utgifter som kan koste mye.

 

Men hvilke forsikringer trenger du nå som du flytter for deg selv?


Heldigvis for deg har vi i Ørland Sparebank gjennom vår samarbeidspartner Frende forsikring, en pakke for deg mellom 18 og 30 år. Denne kombinerer de tre forsikringene du trenger aller mest. Med andre ord et kinderegg av forsikringer. Vi har under her laget en oversikt over hvilke forsikringer det faktisk er, og hvorfor de er viktige.

 

Med Frende UNG får du tre forsikringer: innbo, reise og ulykke.

 

Kjøp Frende UNG

 

Innboforsikring UNG


Flytter du for deg selv, er innboforsikring svært viktig - uansett om du eier eller leier.


Hva dekker egentlig innboforsikring? Det er rett og slett at du forsikrer alle eiendeler som ikke er fastmontert på adressen din. Det kan være sofaer, TV-er, elektronikk, sportsutstyr og mye mer. En innboforsikring dekker da uforutsette hendelser som kan skje i et hjem som brann- eller vannskader, tyveri og naturskader.


Det som gjør Frende Ung så bra som innboforsikring, er at den også kan hjelpe med skadedyrbekjempelse, ved ID-tyveri eller nettmisbruk, og dersom sykkelen din forsvinner i løpet av natten, er sykkelforsikring inkludert.


Reiseforsikring UNG


Denne reiseforsikringen gjelder fra du går ut døren hjemme. Om mobilen din blir stjålet mens du er på bussen, eller om du skader deg på ferien, er det reiseforsikringen som hjelper deg.

Reiseforsikringen Frende Ung har ingen øvre grense for hvor mye som dekkes av legeregningen, dersom du skulle være så uheldig under reisen. Den betaler også hvis bagasjen din blir borte, eller hvis du må avlyse turen og reise hjem tidlig på grunn av sykdom eller uhell. Dette kaller vi "ubegrenset forsikringssum".


Forsikringen er gyldig i inntil 75 dager på reise, og du betaler ingen egenandel.  Om du faktisk er uheldig, får du gratis digitale legetimer med norske leger – uansett hvor du befinner deg i verden. Det å skade seg i utlandet kan fort bli dyrt.


Og om du faktisk blir syk i løpet av ferien, kan reiseforsikringen din kompensere for tapte feriedager du måtte tilbringe i sykesengen.

Ulykkesforsikring UNG


Når man er ung, føler man seg ofte uovervinnelig og udødelig. Og det å ha en ulykkesforsikring virker som noe helt unødvendig som bare koster penger. Men med ulykkesforsikring, som også er inkludert i Frende UNG, får du automatisk trygghet om uhellet faktisk skjer. Den kan sikre deg økonomisk ved en alvorlig ulykke og eventuell behandling etter skade.


En ulykke kan inntreffe når du minst venter det, for eksempel når du sykler på vei til jobb eller skole. Hvis du skulle bli skadet som følge av en ulykke, kan en ulykkesforsikring for eksempel dekke utgifter til medisinsk behandling og ved varig medisinsk invaliditet.


Hvem passer Frende ung for?

Forsikringen Frende ung passer unge voksne og studenter i etableringsalder uten barn. Du kan velge mellom å forsikre deg selv eller deg og samboeren din. 


Du kjøper forsikringen på nett enkelt her:

 

Kjøp Frende UNG 


Lurer du på noe, eller vil du snakke med noen om forsikring? 

Kontakt meg om Frende UNG